Börja med att rulla en kula av sockerpasta, alternativt marsipan. Se till att det inte finns några sprickor i den, den ska vara rund och jämn. Forma den sedan till en kon.
Rulla en ny kula och tryck ut den till ett blomblad i handen. Den ska vara lite tunnare på ena sidan och tjockare på motsatt sida.
Lägg konen på kronbladet, den tjockare sidan neråt. Tänk på att bladet ska gå en liten bit över konen.
Vik kronbladets kanter över konen, se till att man inte ser konen uppifrån.
Forma ett nytt blad, sätt det mitt emot öppningen på det första kronbladet.
För lite mer effekt kan man böja ut bladets sidor lite på rosen, så ser den mycket mer levande ut.
2 kommentarer:
Även om jag redan vet hur man gör så är det kul att se hur det beskrivs. Jättebra bilder och steg-för-steg beskrivning.
Tack. Ja, jag hoppas att man förstår beskrivningen. Tänkte jag skulle bli lite bättre på att lägga in steg-för-steg beskrivningar.
Skicka en kommentar