Recept

Cupcakes med smak av hallon och lemoncurd. Frosting med vit chokladsmak

12 portioner


Normalstora formar, 12 st/plåt



100 g smör
2 dl standardmjölk
2 stora ägg
2 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron
12 st hallon (jag tog några fler i varje form, ett enda hallon lät lite lite, tyckte jag)
Lemoncurd på burk

200 g fin vit choklad
200 g färskost
Sätt ugnen på 225°C.



Smält smör och tillsätt mjölken. Vispa under tiden ägg, strösocker och vaniljsocker ordentligt fluffigt.
Häll i smör/mjölkbladningen. Sikta ner mjöl och bakpulver, tillsätt citronskalet, rör försiktigt ihop till en jämn smet. Fördela i 12 formar, inte ända upp till kanten. Lägg i ett hallon i varje form och lägg en klick lemoncurd på varje hallon. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt cupcakesen svalna.

Frosting:
Vispa färskosten fluffig, smält chokladen och rör ihop, spritsa eller ”kladda” ut frostingen på cupcakesen.

Grundreceptet är från Leila Bakar.





Chokladkräm


En enkel och otroligt god chokladkäm till fyllning, täckning (frosting) och eller dekoration av tårtor.


1 dl socker
1 dl kakao
3 dl vispgrädde

Rör ihop socker och kakao. Häll på grädden och rör ihop. Ställ in i kylen i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden.Vispas med elvispen fluffig och tillräkligt hård så att det bildas toppar.
Sen är det bara att fylla, täcka och dekorera.



Recept på mitt jordgubbsmousse försök (till 1 lager)


350 g jordgubbar
1,5 dl gelésocker
2 msk marsanpulver
1,5 dl vispgrädde.

Mosa jordgubbarna till den konsistens du vill ha, jag mosade inte jättenoga då jag tycker det är gott med lite bitar i. Tillsätt gelésocker och koka upp, låt koka ca ½ minut. Låt svalna. Tillsätt marsanpulver och rör runt (mängde beror lite på hur fast jordgubbsmoset blev när det svalnade). Tillsätt sedan vispad grädde. Klart! Den blev riktigt god och var så lätt att göra.


MMF/marsmallowsfondant recept.




200g marsmallows
2msk vatten
2 msk cocosfett
500g florsocker



Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) mickra med två msk vatten tills de smält. Smörj en större bunke med cocosfett. Sikta ner florsockret, gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen. Rör med en trä/plastslev (smörj gärna in den med cocosfett också) eller knåda som vanlig deg...låt vila minst en timme. Förvaras i rumstemperatur. Det är väldigt kladdigt så var berädd på klet! ;-)

Kan användas både till modellering och att täcka tårtor med.




Receptet följer här:


Chokladmuffins (en våg behövs för detta recept):

125 g socker
125 g smör
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
2 msk kakao

Vispa socker och smör (rumsvarmt). Tillsätt ägg och mjölk och därefter mjöl och kakao. Ska gräddas i 190 grader. I orginalreceptet står det 10-12 minuter, jag hade mina inne i 7-8 minuter.

Chokladtryffel:

100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör

Allt blandas i en gryta och värms tills den blir en len smet, ska ej koka.

Mintfrosting:

200 g philadelphia
50 g smör
1 dl florsocker
Blå färg
mintessens efter smak, jag hade drygt 1 tsk i (det går bra att köpa pepparmintsarom från en vanlig mataffär)

Frostingen bara blandas ihop. Ställ den i kylen så att den hinner stelna lite innan den spritsas.

Chocolate Fudge Frosting:

dubbla för att täcka en 24 cm tårta


3.5 dl florsocker
1.8 dl siktad kakao
108 g rumstemperat smör
2 msk choklad/kaffelikör
1 msk starkt bryggt kaffe (eller mjölk för en lenare smak)
1 nypa salt

Rör ihop alla ingredienser tillsammans (visp eller matberedare). Spritsa på dina CC eller din tårta.