måndag 9 augusti 2010

Smakprovning


Den första av bakelser till provsmakningen. Den innehöll chokladcream och jordgubbsmousse. Blommor i fp, blad i sp och pärlband i sp/mp.Den andra bakelsen som innehöll passionsfruktsmousse och vaniljgrädde. Rosor i fp, blad i sp och pärlemokulor.

Denna innehöll mörk chokladganach och rårörda hallon. En mini, mini converse sko, ca 1,5 cm lång, för att symbolisera att det blivande brudparet även ska ha barndop. Inte så välgjord som den borde men med en gnällig snart 5 månaders bebis i huset kan man kanske inte begära mer. Skon är gjord i fp, likaså hjärtanen. Små pärlemokulor fick också plats.


De tre bakelserna tillsammans. Provsmakningen är nu gjord och valet föll på rårörda hallon samt chokladganach men istället för mörk choklad så ska den göras på Marabou mjölkchoklad, efter brudens inrådan. Valet av utseende blev så här mest för att brudparet skulle få se lite alternativ samt färger så bröllopet ska gå i färgtema rosa och eventuellt lime. Vilket utseende som bestämdes till bröllopet/dopet får ni se när det går av stapeln i september.8 kommentarer:

Suzan sa...

åhhh... nästan så man går upp i vikt av att bara titta på bilderna! så gott det ser ut!

Erika - Bakglädje sa...

Vilka söta små bakelser. Ser fram emot att få se den färdiga bröllopstårtan så småningom.

Hanna - Bakfnatt sa...

Så söta!!

Kerstin: sa...

Hej.

Sitter vid datorn och strötittar på lite bloggar. Så ser jag din och blir SÅ fascinerad. Vilka underbara skapelser du har. Förstår att dom smakar gott också. Det är sällan som jag bakar men blev riktigt sugen på att baka dina fyllda chokladcupcakes med mintfrosting. Tur att eftermiddan och kvällen är lång!

Kikar in igen och blir inspirerad!

Jennie sa...

Tack snälla! Det värmer med så fina kommentarer :-)

KäckaBecka sa...

Ooooh, vilka fina! Asså gud va vackra, tänk om man kunde göra såna själv :) Ha en fin kväll.

Johanna sa...

Hej,skulle man kunna få respetet på hur man gör dom där otroligt fina converse skorna?Min son har födelsedag snart och skulle vilja testa att baka en sådan tårta till honom då =)

Jennie sa...

Johanna: Converse skorna har jag gjort på frihand, men det är inte så svårt, lite pilligt dock. Är det någon av fyllningarna du vill ha receptet på? Vilken i så fall?