lördag 6 november 2010

Offroad

Anitta ville ha en Offroadtårta till sitt barnbarn Neo. Att modellera fordon är verkligen inte min starka sida. Hur många bilder jag än kollar på så finns det ändå alltid någon vinkel som inte syns så jag får använda min fantasi över hur den egentligen ser ut. Maken, som jobbar med bilar, ler lite försiktigt ibland när han tittar på mina fordonsmodelleringar.


På bilden här ser man en "ful" vattendroppe som landade (mot min vilja *ler*) under E:et när jag satte dit bokstäverna med lite vatten. Nåja, det syntes inte så mycket när tårtan torkat till.

Bilen, som är gjord i mp/fp, klättrar på stenar gjorda i sp. I vanliga fall brukar jag använda svart marsipan när jag gör svarta saker, även när jag gör grå så blandar jag marsipan och sp. Dock är Neos systen allergisk mot nötter så här har jag inte använt någon marsipan. Därför är heller inte hjulen på bilen svarta då det är så in i norden svårt att färga sp svart utan att den tar för mycket smak och jag antar att Neo kanske ville sätta en tand eller två i bilen när tårtan var uppäten. Måste köpa black extra så jag kan färga in sp helt svart. Hur brukar ni göra när ni ska färga sp svart?

Det oranga bakpå bilens flak är två bensindunkar som man tydligen har med sig när man kör offroad *ler*

Den där skumma grå grejen som går upp vid framrutan och upp på taket med en "boll" uppepå, är ett luftintag, har jag fått lära mig!


För övrigt var detta tårtan som inte ville bli gjort, allt gick fel, tårtbottnen blev döbakt (första gången det händer för mig) så det var bara att göra en ny, moussen ville inte stelna tillräckligt, den första bilen jag gjorde blev så ful (kanske ska lägga ut en bild på den, en mycket skrattretande modellering) och kristyren blev för hård, för att nämna några. Nu är den i alla fall gjord och antagligen uppäten. Innehållet var förresten jordgubbsmousse och chokladcream.
Så stort Grattis på födelsedagen Neo, hoppas du blev nöjd med tårtan!

9 kommentarer:

Anonym sa...

i like the car, you do it so well

Erika - Bakglädje sa...

Jättefin! Det syns inte på den att du haft problem när du bakade. Bilen är jättefin och stenarna ser verkligen verklighetstrogna ut.

Bakverk och Fikastunder sa...

du har lyckats jättebra tycker jag ;-)

Emma sa...

Neo blev bara sååå nöjd!! :)
Tårtan var kanongod och Michelle var jätteglad över att för en gångs skull få äta av de lite "annorlunda" sakerna. (vilka bruka innehålla nötter mm)
Neo sa att det måste vara pappas suzuki som är på tårtan. Snorklen på rätt plats, dunkarna och bågen också, haha!
Matte var mäkta imponerad över dataljerna.. (som snorkel, dunkar, vinch mm :o)
En kanontårta med andra ord!!

Jennie sa...

Tackars så mycket.

Emma: Det var faktiskt mattes suzuki som fick sitta modell för bilen, kollade dina bilder på facebook ;-)

Maria sa...

Tyckte den blev kanoncool! Väldigt svårt att modellera bilar, men din blev riktigt bra måste jag säga! Snyggt med stenar och gräs dessutom.

Sarah sa...

Så fin! kan tänka mig att det är svårt med fordon, men jag tycker din bil blev fin :)

Johanna sa...

Inte ens proffstårtmakare färgar sin egen svarta (eller röda) SP. De köper den maskinfärgad eftersom det är precis som du säger, omöjligt att få det bra på egen hand.
Jag köper i en butik i Malmö, Ultimate Cake, som också har en sajt ultimatecake.se men du kan beställa svart SP på många tårtsajter på nätet.

Jennie sa...

Jag beställer också sp på nätet, har tidigare använt röd och svart sp men gillar inte smaken utan har använt färdigfärgad marsipan till detta, blir dock svårt när någon inte tål nötter. Har dock sett att endel använder black extra och red extra och undrar hur det fungerar.