onsdag 10 november 2010

Cykel och Sudoku i gul harmoni

Min farbror, Lennart, fyller 70 år idag. Han är en riktig hurtbulle som cyklar många och långa sträckor samt har en förkärlek för Sudoku. När hans fru, Christina, frågade om jag ville göra tårtor till Lennarts 70-års kalas kunde jag inte med mig att säga nej, trots att jag har haft fullt upp. Lennart och Christina är nämligen de bästa farbror/faster man kan tänka sig! Pappa passade barnen så jag kunde fixa med tårtorna. (Tack pappa)! Lennarts favoritfärg är gult så därför fick tårtorna ha gult tema. Den första tårtan fick en modellerad "gubbe" i en fotölj med en liten Sudoku bok i händerna. Jämte fotöljen står ett bord med en kopp the och två bananer, några av Lennarts favoriter.
Ett stort Sudoku fick också plats. Undra om han löste det innan de skar i tårtan?

Tyckte faktiskt min modellerade "gubbe" blev riktigt söt, brukar inte bli så nöjd med mina människomodelleringar men nu blev jag nöjd. Runtom på tårtan finns lite blommor, samma som på nästa så att de verkligen matchar varandra.

Denna tårta innehöll blodapelsinmousse och geishaganach. Den är täckt i sp och dekorationerna är gjorda i sp, förutom det svarta och den gröna skjortan som är marsipan. Sen är bladen och de gröna slingrorna (säger man så) i kristyr.

Cykeln som skulle vara på tårtan fick bli av en platt variant. Då tårtorna skulle transporteras 6 mil ville jag inte riskera att en stående cykel skulle välta under färden.

Cykeln är gjord i mestadels marsipan och så lite sp. Den är penslad med pärlemopulver då han har en silvermetallicfärgad cykel. På nedersta ramen står det Cresent men det syns inte på bilden.


Denna tårta fyllde jag med Exotiskmousse (passionsfrukt och mango) samt vaniljgrädde.

Hoppas så att ni blev nöjda med tårtorna Lennart och Christina! Önskar dig en underbar födelsedag farbror!

6 kommentarer:

Sara sa...

Vad fina. Du duktig Jennie

Jennie sa...

Tack Sara :-)

Bakverk och Fikastunder sa...

Jag tror nog att de blir jättenöjda, jättefina tematårtor!

Maria sa...

Verkligen jättevackra tårtor! väldigt fint komponerade och farbrorn blev ju hur söt som helst! Supernice helt enkelt :-)

Christina sa...

Tusen tusen TACk för de fantastiskt fina tårtorna du gjode till Lennart! Han blev överlycklig och har fotograferat av dem och ska lösa sudokut. Han placerade
9:orna direkt.Han var så stolt över dig! Våra gäster var så betagna av dem och dessutom var de så goda att äta också. (Det var svårt att skära och förstöra dem- men de ska ju ätas)Än en gång tack kära Jennie Kram Christina

Annica - annicake sa...

Jättehärliga tårtor!