lördag 9 oktober 2010

Doptårta till Wille

Till idag hade jag lovat att göra en doptårta till Wille som skulle döpas. Doptårtor är ju bara så roliga att göra. Önskemålet var bara att det skulle vara en dopbebis + Willes namn.

Jag valde att göra en liten nalle som låg hos bebisen och sedan blommor i olika blå nyanser, vet inte vad det är för blommor men tycker att denna typ av blommor är så söta.


Tårtan innehöll jordgubbsmousse och vaniljgrädde. Den är täckt med sp (ballinas),dopbebisen är gjord i sp/mp, medan nallen och blommorna är gjorda i sp. När jag modellerar eller gör blommor och använder sp så använder jag mig alltid utav bakels sp då den stelnar lite grann vilket gör att den fungerar kanon att modellera av. På blommorna finns det sockerpärlor.


Stjärnorna och namnet är också gjorda utav bakels sp, det gröna är marsipan. Kanten är spritsad med kristyr. Hög blev tårtan, nästan 12 cm. Den är gjord i en 26 cm form så den blev ganska stor.

Hoppas det blev en bra dopdag för Wille och hans familj.

7 kommentarer:

Johanna sa...

Jättesöt. =)

Maria sa...

Jag gillar också de blommorna, tycker de passar sig extra bra på doptårtor :-)

Snyggt spritsat också!

Tycker tårtan blev jättebra, söt som ju doptårtor ska vara ;-)

Tina sa...

supergullig tårta :) det är så mysigt med doptårtor!

Sarah sa...

Jättefin, och blommorna påminner kanske lite om vallmo? :)
Vad har du för recept på kristyr som du använder till tårtor? Har man vanlig krisyr som blir stenhård eller?

Jennie sa...

Tack för era fina kommentarer.
Sarah: Jag gör kristyr på äggvitepulver. Det är kristyr som blir hård, kanske inte stenhård, det bestämmer man själv beroende på hur hård man gör den, men den stelnar på ytan i alla fall. Den kristyren jag gör blandar man äggvitepulver, vatten och florsocker och kör i köksmaskinen, alternativt med elvisp, sen är det klart :-)

Bakverk och Fikastunder sa...

Jättefin tårta, så söt bäbis!

Erika - Bakglädje sa...

Vilken fin tårta! Väldigt fina små detaljer.