onsdag 13 oktober 2010

Besök av tidningen.

Min fina vän Veronica har, utan min vetskap, ringt Smålänningen (ortens tidning) och tipsat dem om att jag gör tårtor. Så idag ringde de och frågade om de fick komma på besök och göra ett reportage. Det kändes väldigt roligt, även om jag helst inte är med på bild, att de ville komma. Jag pratade med dem i telefon på förmiddagen och de ville komma redan på eftermiddagen. Javisst, sa jag, lite stressad över att hinna dammsuga av hemma och fixa något att visa, förutom bilderna på bloggen.

Jag hann i alla fall knåpa ihop en liten tårta som fick följa med som fika till tidningsredaktionen. I vanliga fall bakar jag alltid tårtbottnarna själv men idag fick det bli en nödlösning med färdigköpta bottnar då jag bara hade tre timmar på mig från det att de ringde tills de var här.
Det blev ett frukostbord med kaffekopp, tallrik med ostsmörgås, ägg i äggkopp med sked, äppel och självklart en tidning. En blomvas och duk fick också plats.

Tårtan fyllde jag med hallonmousse och vaniljgrädde. Den är täckt med sp, all mat utom äpplet är gjort i sp, äppel, duk och blommor i marsipan, tidiningen i fp.


Nu väntar jag spänt på att få se hur det ser ut i tidningen, förhoppningsvis fastnade bara tårtan och inte jag på bild ;-)

10 kommentarer:

Angelic sa...

Klockren tårta! hahaha Det blev populär kan jag tänka mig! :)

Monica sa...

Wow! Imponerende at du klarte å lage en så flott kake på så kort tid! Har du alltid ferdig farget sukkermasse liggende i kjøkkenskapet? Og hvordan kom du på en så morsom idè som et frokostbord? Wow ...!

Jennie sa...

Tack :-)
Monica: Jag har nästan alltid sockerpasta liggande hemma. Köper färdig vit sockerpasta från ballina så jag brukar försöka hålla ett litet lager. Har länge varit sugen på att göra en ostsmörgås (hur man nu kan vara det) och tänkte att tidningen läser man ju ofta när man äter frukost, sen spann jag vidare på det och det blev rätt ok tycker jag :-)

Erika - Bakglädje sa...

En jättefin tårta! Imponerande att du hann allt på så kort tid. Så fina dekorationer. Roligt med en liten tidning på också. :-)

Jennie sa...

Tack Erika. Det är så roligt med dig som alltid tar dig tid att kommentera tårtorna. Blir så glad när jag ser att du lämnat en kommentar igen!

sana sa...

Riktigt kul tårta! alla detail är gulligt hehe , blir glad när man titta;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Spännande att vara med i tidningen sedan, så fint gjort av din vän! Verkligen imponerande att du lyckades så fint på så kort tid! Grym du är =)

Sara sa...

Du e grym då menar jag GRYM som hann med allt på knappt tre timmar. Tårtan är jättefin Jennie =)

Jennie sa...

Tack alla igen. Idag är det i tidningen så jag bara väntar på att få läsa det.
Hanna: Ja, jag har verkligen en underbar vän i Veronica!

Susanne sa...

Jätte fint och charmigt frukost bord. Gillar din blogg :0) Mvh Susanne Wikman