lördag 4 september 2010

Kombinerad dop- och bröllopstårta

För ett litet tag sedan hade jag ju smakprovning på en bröllop/dop tårta, kanske kommer ni ihåg? Idag var det i alla fall dax att leverera den färdiga tårtan. Många timmar tog det att göra denna men det är ju så roligt! Det var dop för lilla Vera och sedan passade mamma Jessica och pappa Magnus på att gifta sig samtidigt (utan att ha berättat det för gästerna innan).


Tårtan, som är en 35-bitars innehöll Marabou mjölkchokladganasch och passerade, rårörda hallon. En och annan kalori fick jag nog i mig när jag smakade av ganaschen som ju är så goood! Brukar annars inte äta av fyllningarna men det som blev över i skålen slank snabbt ner i min mage.

Det var inte bröllopsparet själva som hämtade tårtan utan Jessicas bror med sambo, för övrigt några av de få som kände till bröllopet i förväg. Jag undrar så vad brudparet tyckte om tårtan. Hoppas att dom blev nöjda! Grattis till äktenskapen och hoppas bröllopet blev super.

Skorna är gjorda i mp/fp, likaså rosorna. Text och hjärtan är gjorda i fp och målade med pärlemopulver, vilket inte gör sig så bra på kort, syns så dåligt. Nederkant och gröna blad är i kristyr, tårtan täckt i sp.




7 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

Vilket arbete, tårtan är jättefin! Gillar rosorna väldigt mycket, dem har du verkligen fått till!

Erika - Bakglädje sa...

Vilken jättefin tårta. Rosorna är otroligt snygga. Jag gillar hjärtana på sidan väldigt mycket. Och skona är ju hur söta som helst.

Jennie sa...

Tack för era fina kommentarer! Själv ser man ju alltid alla små fel men helheten är ju viktigast, det jag vet är att jag måste öva på spritsning i alla fall ;-)

Jessica sa...

Tusen tack Jennie. Det var en helt underbart fin tårta och väldigt god, vi är supernöjda:) Fotografen tog bilder på den så jag ska försöka komma ihåg så ska du få dem! Det blev en väldigt lyckad dag och kväll! Våra föräldra var de som mäst blev överaskade:))
Kramar Jessica & Mange

Jennie sa...

Jessica: Vad roligt att ni blev nöjda, det är ju viktigast av allt. Tar gärna bilder som fotografen tagit. Ja, dom måste ha blivit väldigt överraskade, hoppas ni har en underbar dagen-efter-bröllopet dag! Kram

Anna sa...

Vilken underbar blogg du har. Helt otroligt vackra tårtor.

MariMiloCakeDesign sa...

Åååhhh! vackraste rosor man kan tänka sig! Max p. så klart!