måndag 27 september 2010

Husbil på tårtan eller till semestern!?

Fick frågan om jag kunde göra en liten 10-bitars tårta som skulle gå i rött och vitt med en husbil på av märket KABE (nyare modell). Efter lite sökande på nätet hittade jag bilder på husbilen ur flera vinklar och modellerandet var igång.
Tårtan är fylld med After eightfluff och päronmousse. Den är täckt med sp, ballinas som jag alltid använder. Den är mycket mer lättarbetad nu än den var i somras när det var så varmt och fuktigt ute. Då hade jag problem med att den sprack men det måste ha berott på vädret. Det röda på tårtan är i marsipan och det svarta likaså. Det grå är marsipan/sp och husbilen är i sp. Kanterna är spritsade med kristyr som tyvärr blev lite hård så jag var helt slut i händerna fast det bara var en liten tårta jag spritsade kanterna på.

7 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vilken fantastiskt fin tårta! Helt underbar! Nu måste jag fråga: skulle jag kunna få låna en av bilderna till min husbilsblogg? Länkar självklart tillbaka till din blogg!

Jennie sa...

Tack så mycket för de fina orden. Du får gärna låna bilder på tårtan om du vill :-)
Mvh Jennie

Freedomtravel sa...

Tack! Det har jag gjort! Bilderna ligger här:
http://www.freedomtravel.se/2010/09/husbilstarta/
Se kommentarerna också!

Jennie sa...

Jag har varit inne och kollat och också lämnat en kommentar :-)

M sa...

Fina tårtor :o)

Jag lyckades inte få den så vit så jag täckte med hemmagjord som var krämfärgad och sen köpte jag färdig vit smörkräm och täckte över ett tunnt lager för att det skulle bli snyggare :o)

Erika - Bakglädje sa...

Vilken läcker tårta! Husbilen är ju hur fin som helst, snyggt modellerad. Päron och after eigt är jättegott, en av mina favoriter.

Maria sa...

Oj, imponerad av din husbil. Själv gjorde jag en traktor för inte så länge sedan och den blev jag inte alls nöjd med. Men som sagt denna var superfin!

Angående spritsning så använder jag numer oftast smörkräm just för att det är enklare att få rätt konsistens på.

Du borde känna dig väldigt nöjd i alla fall - riktigt tuff!