måndag 22 december 2008

Doptårtor


Mina första beställningstårtor utanför familjen. En väns son skulle döpas och hon frågade då om jag kunde göra doptårtor (eller rättare sagt, jag sa att jag kunde göra om hon inte redan hade ordnat det). Det gäller att hitta alla tillfällen för att göra en tårta. Dessa innehöll jordgubbsmousse och vaniljgrädde, tänkt med sp, dekorationer i mp, fp och kristyr.

6 kommentarer:

Sara Holmén sa...

Hej Jennie! Jag är helt förälskad i dina tårtor =) Jag blev extremt förtjust i pojk dop-tårtan med converse skorna på. Tänkte höra vart i landet du befinner dig, hur mycket du tar för en tårta och om du kan tänka dig i sådana fall att göra en till våran sons dop. Jag heter SugarHun på FL om inte annars så kan du mejla mig på sara_holmen88@hotmail.com
Mvh Sara Holmén

Emelie sa...

Hej hej!
Jag är så himla sugen på att göra ett par converseskor till doptårtan jag har på beställning om några veckor.
Men hur sjutton göööör man?
Har du en modell som du klär i sugarpaste först eller kör du på frihand?
Tack på förhand

Jennie sa...

Lite knepigt var det allt att göra skorna. Hade ingen modell utan skar och försökte på frihand. Resultatet kunde väl blivit lite bättre men man lär så länge man lever ;-) Så här i efterhand skulle jag nog haft en modell i botten. Hoppas du får till ett på riktigt fina skor till tårtan :-) Lycka till!

Jennie

Life sa...

Ååhh vilka fantastiska arbeten!! Jag är förälskad. Har precis upptäckt hur roligt det är med att göra tårtor! Jag har hitills enbart provat att göra i marcipan, igår köpte jag någon typ av sockermassa som fanns på ICA. Nu har jag dina vackra tårtor att inspireras av.
Får jag fråga dig var du shoppar dina produkter? Var hittar man tex. formar som blommor/ hjärtan mm eller skär man ut sådanna?
MVH
Aneta

Life sa...

En fråga till....finns det formar till bokstäver? Eller skär man sådanna med kniv?

MVH
Aneta

Jennie sa...

Life: Det mesta av mina verktyg och sugarpaste köper jag på tartdecor.se och på marieshobbycorner.se Hos den sistnämnda får man alltid jättemycket hjälp och hon ger gärna en massa tips. Det finns formar eller tappits till bokstäverna så de behöver man inte skära ut på fri hand. Det krävs dock lite övning innan det blir bra!

Jennie