söndag 25 juli 2010

Fyllda chokladcupcakes med mintfrosting




Här är de färdiga mini-cupcakesen. Tycker det är rätt gulligt med små cupcakes och dessutom orkar man ju äta en hel (eller kanske två) vilket jag inte alltid tycker man orkar med stora amerikanska muffins. Tänkte bjuda på en steg-för-steg beskrivning på hur jag gjorde dem, både chokladmuffinsen, fyllningen med chokladtryffel, samt frosting och dekoration.



Allt ingredienser till muffinssmeten är ihopblandade.




Smeten hällde jag i en spritspåse och spritsade i de små formarna för att slippa kladda med skedar och få smet på muffinskanterna.



I orginalreceptet stod det att det skulle bli 12 st men jag fick 33 st minisar :-)



När jag satt in muffinsen i ugnen påbörjade jag chokladtryffeln.





Efter en kort stund i grytan (utan att koka) blev den så här.



Samtidigt var muffinsen färdiga.



Med en äppelutkärnare gjorde jag ett litet hål i varje muffins.



I hålen hällde jag chokladtryffelsmeten. Kanske inte så snyggt men det syns ändå inte när frostingen kommer på.


Alla ingredienser till frostingen ihoprörda. En del färgades blå och den andra fick vara vit. Sen påbörjad projekt spritsa med tvåfärgad frosting, efter inspiration av Erika som har bloggen bakglädje.


Den blå frostingen i en spritspåse och den vita i en. Sen klipps ett litet hål längst ner på vardera spritspåse.

Därefter la jag dessa spritspåsar jämte varandra i en till spritspåse med den tyllen jag ville använda. Sen är det bara att börja spritsa.

Små lila hjärtan fick räcka som dekoration.


Och här är resultatet!

Receptet följer här:

Chokladmuffins (en våg behövs för detta recept):

125 g socker
125 g smör
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
2 msk kakao

Vispa socker och smör (rumsvarmt). Tillsätt ägg och mjölk och därefter mjöl och kakao. Ska gräddas i 190 grader. I orginalreceptet står det 10-12 minuter, jag hade mina inne i 7-8 minuter.

Chokladtryffel:

100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör

Allt blandas i en gryta och värms tills den blir en len smet, ska ej koka.

Mintfrosting:

200 g philadelphia
50 g smör
1 dl florsocker
Blå färg
mintessens efter smak, jag hade drygt 1 tsk i (det går bra att köpa pepparmintsarom från en vanlig mataffär)

Frostingen bara blandas ihop. Ställ den i kylen så att den hinner stelna lite innan den spritsas.

5 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Hihi... vad kul att du blev inspireraad av min dubbelspritsning. Det är ju jätteenkelt och blir så fint.

Vilken smart idé att spritsa ner i formarna, det brukar ju kladda hur mycket som helst. Det ska jag komma ihåg. :-)
Kram Erika

Lena-Tårtan sa...

Som Erika säger: Fiffigt att spritsa smeten i formarna!
Ser gott ut!

Mochride - mitt hjärtas röst sa...

Vad smart att spritsa smeten! Muffinsarna ser jättefina ut och blev säkert jättegoda också :)

Linda sa...

Åh, du har glömt att skriva hur många ägg det ska ara i smeten.

Jennie sa...

Linda: Ojsan, tack för att du uppmärksammade det, ska genast skriva till det i receptet.