lördag 19 januari 2013

Examenstårta till förskollärare

I höstas fick jag förfrågan av Malin som undrade om jag kunde tänka mig att göra en tårta till hennes dotter då hon tar förskollärarexamen i Januari. Jag har ju inte gjort någon tårta på väldigt länge, varken tiden eller lusten har funnits där. Nu är det så att Malins dotter, Annie, har varit på mina barns förskola och praktiserat och min pojk blev väldigt förtjust i henne. Hon hade även berättat för sin mamma att hon gärna skulle vilja ha en tårta som jag gjort vilket gjorde att jag inte kunde tacka nej till att göra denna tårta.
 Det är alltid svårt det där med idéer till hur tårtan ska se ut. Ofta har jag en mängd tankar i huvudet om hur man kan göra men sen ska dessa samlas ihop och bilda en enhet på en tårta, inte alltid så lätt. Malin hade inga speciella önskemål, förutom att det skulle vara förskollärartema. Smakerna fick jag också bestämma, bara det inte var för sött.
 Jag gjorde en förskollärare som sitter och läser en bok för två av barnen. En flicka som ligger på mage och sparkar med benen och en liten kille som nyss börjat förskolan, han håller en liten bil i händerna. Jämte honom ligger nallen. Lite klossar ligger utspridda eftersom de lekte med dem innan "fröken" kom och skulle läsa saga. Runtom tårtan har de satt upp sina teckningar. I kapprummet har de hängt upp sina jackor. En mössa ligger på hyllan och ett par skor står på golvet.
 Lite snöflingor har smugit sig in, vi har nämligen snö, för tillfället, här i mörkaste småland .

Tårtan är gjord på ljusa bottnar. I det ena lagret finns där limemousse och i det andra finns där jordgubbsmousse. Tårtan är sedan spacklad med grädde innan den täcktes av sugarpaste. Alla dekorationerna är också gjorda i sp.

Grattis Annie till din examen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju helt fantastiskt duktig! Jättesnygg tårta!!!!! Wow! /Johanna

Jennie sa...

Tack :-) Alltid roligt att höra!!!