onsdag 21 mars 2012

Rostårta

Min flicka fyllde två år i Söndags och det firade vi med kalas, naturligtvis. Till dagis skulle det vara en täckt tårta med musses klubbhus. Då jag själv inte är så glad för täckta tårtor (gäller att vara lite självisk ibland) så blev det här hemma en chokladkaka med hallonfrosting spritsad som rosor och sedan mjuka guldkulor på det. Har inte spritsat rosor tidigare så tänkte att nu kunde vara ett bra tillfälle att prova :-)



Tänkte dela med mig av receptet för det blev faktiskt en riktigt saftig chokladkaka.


2 dl strösocker, 1 dl ljust farinsocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 150 g smält smör, 2 ägg, 0,75 dl hett vatten, 0,75 dl mjölk

Blanda socker, farinsocker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och vattnet, häll sist i mjölken och äggen och blanda ordentligt. Häl i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Satsen är lagom till en form på 22-24 cm

Inga kommentarer: