lördag 25 juni 2011

Studenttårta

Denna tårta gjorde jag till min förra arbetskamrat Lena. Hon skulle på en studentfest till Filip och Herman som hade sin studentfest ihop. De önskade en tårta med bygg- och eltema. Det var ganska klara instruktioner på vad de ville ha på tårtan. Två gubbar, en med hammare och en med skruvmejsel. Gubbarna skulle ha studentmössa och blåbyxor. Namnen skulle finnas med och sedan något gul-blått band. Ibland är det jobbigt när man får för mycket instruktioner, när man inte själv kan göra det som man känner för och tror skulle passa. Ibland, som denna gång, var det dock skönt för jag hade faktiskt lite dåligt med inspiration för en tårta. Hade jobbat fullt hela veckan och hade dessutom en son med vattkoppor som krävde sitt.



Innehållet i tårtan är klassisk princesstårtefyllning, eller klassisk i våra trakter i alla fall. Ibland innehåller de ju bara vaniljgrädde men här har vi hallonsylt och vanilljgrädde. Den är täckt med vit marsipan och sedan är dekorationerna i marsipan, sockerpasta och modelleringspasta.


Just nu är det väldigt lugnt på tårtfronten, har liksom gjort för mycket innan och lite tappat sugen, har dessutom jobbat mycket, börjat nytt jobb och har fullt upp med husrenovering och två småbarn. Hoppas att jag sen kan ta upp min hobby lite mer igen. Har i alla fall en bröllopstårta till slutet av juli att göra, till en före detta arbetskamrat.

6 kommentarer:

maria sa...

Tycker du är så himla duktig!!

Jennie sa...

Tack snälla!

Lena sa...

Jennie! Vad roligt och se att du lagt ut bilder på Hermans& Filips FINA studenttårta, den var väldigt uppskattad ska du veta TACK ännu en gång för din hjälp/ Kramar Lena

Tina sa...

Vilken fin studenttårta :)

Erika - Bakglädje sa...

Vilken fin tårta!

Lev Vackert sa...

Ute i god tid!!! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Mat, bak, bröd, godis, saft, sylt och dylikt är underbart hantverk!Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! Vi tar 250 kr per dag oavsett hur många dagar man vill vara med. Halva priset för den som vill stå ute. KRAM www.levvackert.se el www.levvackert.blogspot.com