tisdag 15 juni 2010

Cupcakes till Lykkes dop


En mörk bild var det här! Glömde ta kort på dem hemma och fick göra det lite snabbt och lätt under dopfesten som vi hade i en av kyrkans lokaler. På tal om att glömma så tycker jag att jag glömmer mer och mer nu för tiden. Det började under första graviditeten och sedan har det bara gått utför ;-)
Här är en bild på vår underbara dotter Lykke som döptes den 12/6. Vi firade då med cupcakes med smak av hallon och lemoncurd och frosting med smak av vit choklad. Blommorna och hjärtanen är i sp.
Recept på Cupcakesen kommer här:

12 st

100 g smör.

2 dl standardmjölk

2 stora ägg

2 dl strösocker

2 tsk äkta vaniljsocker

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

Rivet skal från 1 citron

12 st hallon (jag tog några fler i varje form)

Lemoncurd på burk


Frosting:

200 g fin vit choklad

200 g färskost

Sätt ugnen på 225°C. Smält smör och tillsätt mjölken. Vispa under tiden ägg, strösocker och vaniljsocker ordentligt fluffigt. Häll i smör/mjölkbladningen. Sikta ner mjöl och bakpulver, tillsätt citronskalet, rör försiktigt ihop till en jämn smet. Fördela i 12 formar, inte ända upp till kanten. Lägg i ett hallon i varje form och lägg en klick lemoncurd på varje hallon. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt cupcakesen svalna. Vispa färskosten fluffig, smält chokladen och rör ihop, spritsa eller ”kladda” ut frostingen på cupcakesen.


Grundreceptet är från Leila Bakar.

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Vilka underbara tårtor och bakverk du gör. Hit kommer jag att komma tillbaka. Titta gärna in hos mig om du vill:
bakgladje.blogspot.com