torsdag 22 mars 2012

Regnbågstårta med musses klubbhus

Min fina tös Lykke blev 2 år i Söndags. Hon sa ju inte själv vad hon önskade för tårta men då mussen klubbhus är en av de stora favoriterna föll valet på denna. Valde att göra Musse, Mimmi och Pluto även om alla är favoriter. Lykke är även en tjej som gillar färg och kan alla grundfärger och några andra redan. Hon fullkomligt älskar allt som är färgstarkt och därför bestämde jag mig för att prova att göra en regnbågstårta. Har inte gjort det tidigare men har sett flera bakbloggar som gjort lite olika varianter på det. Tårtan fyllde jag med vaniljmousse och limecurdfrosting. Tror att tårtan uppskattades på dagis, även om min pojk var lite tjurig för att det inte var han som fick ha med sig tårta till sin avdelning.






Alla figurerna är gjorda av sp och den är även täckt i sp, testade en ny från strössel och annat och blev mycket positivt överraskad av den sugarpasten. Bottnarna blev lite ojämna men med en noggrann spackling döljer man det mesta :-)









En mycket glad och nöjd tjej under födelsedagsfirande på dagis!


Grattis Lykke mitt hjärta!!

onsdag 21 mars 2012

Rostårta

Min flicka fyllde två år i Söndags och det firade vi med kalas, naturligtvis. Till dagis skulle det vara en täckt tårta med musses klubbhus. Då jag själv inte är så glad för täckta tårtor (gäller att vara lite självisk ibland) så blev det här hemma en chokladkaka med hallonfrosting spritsad som rosor och sedan mjuka guldkulor på det. Har inte spritsat rosor tidigare så tänkte att nu kunde vara ett bra tillfälle att prova :-)



Tänkte dela med mig av receptet för det blev faktiskt en riktigt saftig chokladkaka.


2 dl strösocker, 1 dl ljust farinsocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 150 g smält smör, 2 ägg, 0,75 dl hett vatten, 0,75 dl mjölk

Blanda socker, farinsocker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och vattnet, häll sist i mjölken och äggen och blanda ordentligt. Häl i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Satsen är lagom till en form på 22-24 cm