torsdag 28 oktober 2010

Jag tävlar

Jag tävlar hos tårtspecialisten *länk* om ett muffinsträd. Det är bara så fint och jag vill ha det!!!
För att tävla ska man berätta vilken som är ens favoritkladdkaka på kladdkakan.se och min måste nog vara chokladbomb, den låter så underbart god! Så här ser den ut:


söndag 24 oktober 2010

Spiderman

Viggo är jätteförtjust i spindelmannen så därför vill hans mamma att jag skulle göra en spindelmannentårta. Nästan varje gång jag gör en tårta är det första gången med just det motivet/temat. Ibland är det väl någon som önskar samma men oftast blir det nya utmaningar varje gång och det är ju det som är så roligt.Jag valde att göra spindelmannen i 2d för jag tror inte att jag hade fixat att göra honom som modellerad figur, sen tycker jag det är rätt snyggt med "platta" motiv ibland. Spindelmannen är i alla fall gjord i sp och marsipan och sedan är det svarta målat med pastafärg. Runt tårtan är det hussiluetter och stjärnor.
Allt rött och svart är i marsipan, det övriga i sp. Tårtan innehöll blåbärsmousse och vaniljgrädde.


Hoppas du fick en underbar 3-årsdag Viggo. Stort Grattis!

fredag 22 oktober 2010

Potatislandet

Min son Hannes bästa kompis, Hugo, fyller 4 år i morgon. I går firade han sin födelsedag på förskolan och hade då med sig denna tårta. Det är tredje gången jag gör tårta som han har haft med sig till förskolan när han fyllt år. Varje gång har Hugos mamma Veronica valt att det ska vara en tårta med det tema som de har på dagis för tillfället. När han fyllde 2 år fick han en tårta med ekorrtema *länk*, när han fyllde 3 år var det en tårta med myrtema *länk*. Denna höst hade de tema potatislandet och här är min tolkning:
Denna tårta var faktiskt en av de svåraste att göra, inte för att dekorationerna var så svåra men jag hade så svårt för att komma på någon bra idé till potatislandettemat.Jag gjorde i alla fall ett potatisland där stockarna som ligger runt om är gjorda i ballinas mörka choklad sp och mp. "Jorden" är de nya ballerina kladdkaka vanilj och blasten är av marsipan. Larver, morötter, potatis och kanin är i sp/mp medan spannen och nyckelpigorna är i marsipan, stenarna runt om tårtan är i sp/marsipan. Jo, förresten, de röda larverna är i marsipan också. Tårtan innehöll jordgubbsmousse och vaniljgrädde.


Hoppas du får en underbar födelsedag med många paket underbara Hugo, vi ses ikväll! ;-)

torsdag 21 oktober 2010

Spöken och dammsugare

I Lördags var vi hela familjen på fiket i Markaryd och åt frukost. Efter köttbullsmackor, festis och kaffe köpte vi varsin kaka att mumsa på. Hannes, min pojk, såg då att dom hade spökkakor att sälja. Dock var det arrack i dem och eftersom jag vet att Hannes inte tycker om det övertalade jag honom om att välja en annan kaka med löfte om att vi skulle göra egna spöken när vi kom hem.Vi gjorde chokladbollssmet, som vi formade till cylindrar och sedan täckte vi dem med sockerpasta och satte dit ögon av svart marsipan. Hannes blev mycket nöjd!

Jag valde att göra min egen variant av dammsugare. Chokladbollssmet, ballinas mörka chokladsockerpasta och vit choklad. Kanske inte snyggast men ack så goda!

fredag 15 oktober 2010

Så här blev det!

Lite tråkigt att behöva lägga ut reportaget som var i tidningen genom egentagna bilder på tidningen, men då smålänningen inte har sina reportage på nätet tänkte jag att jag ändå vill dela med mig av hur det såg ut. Inte helt lätt att läsa kanske men med skarpa ögon går det :-)



Det var reportern själv, på smålänningen, som valde vilka bilder som skulle vara med i reportaget. Jag tycker det var ett fint reportage och är faktiskt nöjd! Kanske inte bästa bilden på mig (men det tycker jag aldrig) men det bjuder jag på!

onsdag 13 oktober 2010

Besök av tidningen.

Min fina vän Veronica har, utan min vetskap, ringt Smålänningen (ortens tidning) och tipsat dem om att jag gör tårtor. Så idag ringde de och frågade om de fick komma på besök och göra ett reportage. Det kändes väldigt roligt, även om jag helst inte är med på bild, att de ville komma. Jag pratade med dem i telefon på förmiddagen och de ville komma redan på eftermiddagen. Javisst, sa jag, lite stressad över att hinna dammsuga av hemma och fixa något att visa, förutom bilderna på bloggen.

Jag hann i alla fall knåpa ihop en liten tårta som fick följa med som fika till tidningsredaktionen. I vanliga fall bakar jag alltid tårtbottnarna själv men idag fick det bli en nödlösning med färdigköpta bottnar då jag bara hade tre timmar på mig från det att de ringde tills de var här.
Det blev ett frukostbord med kaffekopp, tallrik med ostsmörgås, ägg i äggkopp med sked, äppel och självklart en tidning. En blomvas och duk fick också plats.

Tårtan fyllde jag med hallonmousse och vaniljgrädde. Den är täckt med sp, all mat utom äpplet är gjort i sp, äppel, duk och blommor i marsipan, tidiningen i fp.


Nu väntar jag spänt på att få se hur det ser ut i tidningen, förhoppningsvis fastnade bara tårtan och inte jag på bild ;-)

tisdag 12 oktober 2010

Så fina!

Tänk om jag också kunde ta så här fina kort! Vill så gärna ha en ny kamera, en systemkamera om jag får bestämma, men det är nog sådant som får vänta. Dessa bilder, på tårtan jag gjorde till början av september, är tagna av fotograf som var på bröllopet och även tog brudparets bröllopsbilder. Tänk vad mycket finare det blir när man verkligen kan ta kort. Så här bjuder jag på lite nya kort på en redan visad tårta!




söndag 10 oktober 2010

Vinnaren av tävlingen

Nu är tävlingen om modelleringsverktyg i samarbete med Marie på Maries Hobby Corner avslutad.


Vinnaren av tävlingen blev:
Johanna STORT grattis till dig!
Maila mig din adress, till jennie.kumpula@telia.com så skickar jag dig modelleringsverktygen.


För att utse vinnaren använde jag mig av http://www.random.org/ där vinnaren utses slumpmässigt.

lördag 9 oktober 2010

Doptårta till Wille

Till idag hade jag lovat att göra en doptårta till Wille som skulle döpas. Doptårtor är ju bara så roliga att göra. Önskemålet var bara att det skulle vara en dopbebis + Willes namn.

Jag valde att göra en liten nalle som låg hos bebisen och sedan blommor i olika blå nyanser, vet inte vad det är för blommor men tycker att denna typ av blommor är så söta.


Tårtan innehöll jordgubbsmousse och vaniljgrädde. Den är täckt med sp (ballinas),dopbebisen är gjord i sp/mp, medan nallen och blommorna är gjorda i sp. När jag modellerar eller gör blommor och använder sp så använder jag mig alltid utav bakels sp då den stelnar lite grann vilket gör att den fungerar kanon att modellera av. På blommorna finns det sockerpärlor.


Stjärnorna och namnet är också gjorda utav bakels sp, det gröna är marsipan. Kanten är spritsad med kristyr. Hög blev tårtan, nästan 12 cm. Den är gjord i en 26 cm form så den blev ganska stor.

Hoppas det blev en bra dopdag för Wille och hans familj.

Påminner om tävlingen!



Glöm inte bort tävlingen om modelleringsverktyg som jag har tillsammans med Maries Hobby Corner. Den avslutas ikväll kl 23.59. Länk till tävlingen hittar du HÄR

måndag 4 oktober 2010

Det blev en barbie!

Jag fick frågan om jag ville göra en tårta till Thea som fyllde 5 år. Hon ville antingen ha en princesstårta eller en barbietårta. Mitt val föll då på en barbie då det passar bra eftersom det bara skulle vara en liten 10-bitars tårta. Thea ville då att klänningen skulle vara vit med rosa detaljer. Innehållet i tårtan var Ahlgrens bilarfluff och jordgubbar. Sedan är den täckt med sp (ballina) och dekorationerna är också de gjorda i sp förutom det som är spritsat som är i kristyr.




Rosetterna och hjärtanen är borstade med pärlemoglitter men det syns ju knappt på kort tyvärr.
Grattis på 5-års dagen Thea